Burgemeester De Wever steekt Joden hart onder de riem na holocaustontkenningen

bdw

Nadat eerder het Interfederaal Centrum voor Racismebestrijding liet weten actie te ondernemen tegen negationist Siegfried Verbeke omwille van zijn ontkenning en minimalisering van de Holocaust (lees hier)  liet de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan Joods Actueel weten dat niemand het recht heeft om de Holocaust te ontkennen: “De vervolging van Joden was een misdadige verschrikking van ongekende omvang”.

Siegfried Verbeke liet in De Morgen van 9/1 optekenen dat er honderden gaskamers waren. “Voor de desinfectie van de kleren van al die mensen die daar aankwamen. Maar gaskamers om mensen te doden, die hebben nooit bestaan, nee.” en nog dat er geen zes maar één miljoen joden waren omgekomen, niet in de gaskamers maar door de “slechte omstandigheden en ziektes”.

De Antwerpse Joden – en in het bijzonder de ondergedoken Joodse kinderen en hun nabestaanden – zijn blij met de reactie van de burgemeester: “De Wever toont dat hij bezorgd is voor het welzijn van onze gemeenschap maar hij spreekt tegelijkertijd als historicus en dat is een echte bemoediging”, zeggen ze.

Volledige reactie Bart De Wever:

Advertentie

“De holocaust was een misdadige verschrikking van ongekende omvang. Dat mag niemand ontkennen, dat behoeft zelfs geen enkele nuancering. Negationisme getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de slachtoffers en voor hun nabestaanden. Voor de joodse gemeenschap, die al honderden jaar een thuis heeft in Antwerpen, en voor alle andere slachtoffers van het nazisme, en voor alle andere slachtoffers van het nazisme.”