Protest tegen komst notoire Holocaustontkenner

Het Forum der Joodse Organisaties roept zaalverhuurders in een persbericht op om de beruchte Holocaustontkenner en veelvuldig veroordeelde negationist, David Irving, te boycotten. De Schot zou op woensdag 24 februari in Antwerpen een spreekbeurt houden.

Irving werd reeds in tal van landen beboet voor zijn negationisme. In 1992 kreeg hij in Duitsland een boete van 30.000 mark en werd hij het land uitgezet voor het ontkennen van de Holocaust. In Oostenrijk moest hij zelfs een gevangenisstraf ondergaan en werd hij na het uitzitten ervan tot persona non grata verklaard.

Bij zijn uitzetting zei hij nog dat er in Auschwitz geen gaskamers waren. In 2011 verbood de burgemeester van Amsterdam een spreekbeurt van Irving omdat het ontkennen van de Holocaust in Nederland – evenals in België- een strafbaar feit is.

Advertentie

PERSBERICHT JOODSE ORGANISATIES

Het Forum der Joodse Organisaties, het CCOJB, en het Consistorie (CCIB) roepen zaalverhuurders in Antwerpen en in heel België op om morgen (24 februari) geen ruimte beschikbaar te stellen aan “historicus” David Irving die bekend staat als fanatiek Holocaust-ontkenner.Ook adviseren de vertegenwoordigers van de Joodse Gemeenschap eenieder om te protesteren tegen het optreden in Antwerpen van deze negationistische recidivist.

De Schot Irving maakt op dit moment een tournee door België, Nederland en Duitsland. Zijn sympathisanten houden angstvallig de zaal waar hij spreekt voor de media en politie geheim. Op internet hebben zij de laatste weken bekendheid aan de spreekbeurten van Irving gegeven. Deelnemers krijgen pas vandaag via email te horen waar in Antwerpen Irving morgen het woord zal voeren.
De dag erop zal hij zijn tournee in Den Haag voortzetten. Het thema van zijn lezing zal zijn hoe het Nazisme omging met homoseksualiteit…

Zaalverhuurders

De Joodse Gemeenschap dringt er bij zaalverhuurders in Antwerpen op aan Irving of zijn volgelingen geen zaal ter beschikking te stellen. Zodra de plaats van samenkomst bekend is roept het FJO op ter plekke tegen zijn komst te protesteren.

In Den Haag heeft de burgemeester aangekondigd tegen Irving te zullen optreden als hij in het openbaar voor Joden kwetsende opmerkingen maakt. De Joodse Gemeenschap roept daarnaast de Federale overheid op Irving (die de komende tijd nog meer spreekbeurten elders in België houdt) als ongewenste vreemdeling het land uit te zetten.

Schengen

Advertentie

Gezien het feit dat het Verenigd Koninkrijk geen ondertekenaar van het Schengen- verdrag is, zou men Irving aan de grens de toegang al hebben kunnen weigeren.
Enkele jaren geleden weigerden de Britse autoriteiten op hun beurt aan de Nederlandse politicus Geert Wilders de toegang tot hun land omdat zij vreesden voor een verstoring van de openbare orde.

Raphael Werner (FJO), Philippe Markiewicz (CCIB) en Serge Rozen (CCOJB)