Online racisme bestaat al veel langer en niemand die er iets aan doet

Reacties nadat een joodse man in Antwerpen werd neergestoken in november 2014
Reacties nadat een joodse man in Antwerpen werd neergestoken in november 2014

Dezer dagen beweegt er veel in de media na enkele erg racistische uitspraken  na de dood van een Belgische moslim in Marokko. De Joodse gemeenschap klaagt echter al jarenlang steen en been over dit fenomeen en dat zowel bij politici, het Gelijkenkansencentrum, de federale computer crime unit en aan de pers. Toch komt er zelden actie of mediaberichtgeving op online haatboodschappen tegen ons.

Michael Freilich: Wij schreven al eerder dat dit land nu eens dringend het voorbeeld moet volgen van Groot-Brittannië waar online haat met effectieve geldboetes en gevangenisstraffen wordt bestraft. Wij vinden het dan ook positief dat de pers en de politiek hier thans de nodige aandacht aan besteden en hopen dat alle racisme nu de nodige aandacht zal krijgen, dus ook die tegen homo’s en joden.

Hieronder nog enkele voorbeelden op de website van de VRT:
as_vrt