Rabiaat antisemitisme op Facebook van de VRT

Voor de zoveelste keer laat de VRT een anti-joodse hetze toe. Op de Facebookpagina van de VRT nieuwsdienst verschenen gelukwensen aan de oudste man ter wereld met de titel “Proficiat Israël”. Aanleiding was de 112ste verjaardag van Israël Kristal, een verjaardag  waarvoor de kranige man een certificaat in ontvangst mocht nemen vanwege Guiness World Records. Israël Kristal is met zijn gezegende leeftijd ook de oudste Holocaustoverlevende. Op het artikel volgen anti-Joodse commentaren:

Hakim Tangawé schrijft: “sterf maar zo rap mogelijk … virus van de wereld“!!! Alex en Noëlla Minnebo vinden “de ondergang van al onz bestaan is het jodendom” en D.O. Wolf reageert “… spijtig Hitler heeft zijn Job niet goed afgewerkt!!!!

as_vrt

“Dat een openbare omroep dergelijke opruiende taal tolereert en de moderator van haar FaceBookpagina niet ingrijpt is onthutsend en roept de vraag op in hoeverre de openbare omroep zelf een klimaat van haat schept en dus de racismewet met de voeten treedt. Hoe kan het dat dit nu al dagenlang online staat”? zegt Terry Davids, de directeur van Joods Actueel. “De VRT wil zogezegd aansluiten bij de nieuwe media maar het resultaat zijn haatboodschappen “. Directeur Davids heeft aan Luc Rademakers, het diensthoofd vande nieuwsdienst, gevraagd om de berichten onmiddellijk te verwijderen.


De VRT kwam in het verleden meermaals in het nieuws met anti-Joodse uitschuivers : alle Joden zijn op geldbeluste rijkaards, onbetrouwbaar, het virus van de wereld enz. Eerder al noteerden we antisemitische commentaren op deze VRT Facebookpagina. Sommigen reacties staan zelfs al twee jaar online.