“De Zaak Menten” opnieuw op t.v. (NPO2) – 7, 14 en 21 april

De drama- serie over de jacht van Hans Knoop op oorlogsmisdadiger Pieter Menten zal op 7, 14 en 21 april opnieuw door Omroep Max om 20.25 op NPO2 worden uitgezonden. Het is uitzonderlijk dat de publieke omroep op prime time series of programma’s herhaalt.

Hans Knoop noemt de herhaling op de zaterdagavonden een groot eerbetoon aan de makers.  Nog enkele weken geleden behaalde de serie opnieuw een award op het filmfestival in Denver. De serie is inmiddels aan bijna dertig TV stations in de gehele wereld verkocht.

Hans Knoop: “Ik krijg uit alle hoeken van de wereld euforische reacties van t.v.- kijkers. Het houdt nog steeds niet op!”

Het drieluik De Zaak Menten is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de, toen nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten, probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek.