“Dit kan geen toeval meer zijn”, BELGA verdraait realiteit Midden-Oosten +UPDATE SUCCES

Volgens persbureau Belga komt de VN woensdag bijeen vanwege de raketaanval van Israël op Gaza… aldus zou je kunnen opmaken uit de titel van hun artikel die ondertussen op tal van Belgische nieuwssites is verschenen.

Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, is verbouwereerd. “Dit kan geen toeval meer zijn, telkens als het op Israël en het Midden-Oosten aankomt maken journalisten fouten, verdraaiingen of laten ze cruciale info weg waardoor Israël als boeman wordt geportretteerd. Na het incident met de VRT is dit al het tweede incident met de pers in één dag tijd, dit gaat echt te ver”.

De Nederlandse collega’s tonen hoe het wel moet. Je zou je zelf gaan afvragen of hier geen bewuste strategie achter zit…

Totale aanfluiting

Ludo Van Campenhout, N-VA schepen in Antwerpen reageerde scherp:

Advertentie

Dit is echt een totale aanfluiting. De VN Veiligheidsraad was samengeroepen om beschietingen door Hamas, ondermeeer op een kleuterschool te veroordelen. Dit is totaal ondeontologisch.

Als mensen geen eenzijdig gekleurde opiniering willen, moeten ze buitenlandse kwaliteitskranten lezen.

Succes !

Na contact met Belga, heeft de nieuwmanager inderdaad toegegeven dat het hier om een “vergissing” ging en werd het artikel rechtgezet!