Gantman: “Pak Bizzy Blaza op voor bedreigingen en oproepen tot haat en geweld”

André Gantman

Naar aanleiding van het racistische nummer van rapper Bizzy Blaza vraagt André Gantman, auteur en lid van het Antwerps stadsbestuur (N-VA), dat het parket zou optreden tegen de man voor “oproep tot haat en antisemitisme”.

Gantman kijkt met lede ogen naar de straffeloosheid waarmee deze kerels met hun antisemitische discours getolereerd worden.

“Deze rapper kent voorgangers, denk maar aan Abou Jahjah en Youssef Kobo.

Dit is het trieste resultaat van een UNIA-beleid waar de directies het niet over de lippen kunnen krijgen om dergelijk anti-zionisme te veroordelen voor wat het is: antisemitisme pur sang.

En hetzelfde kan gezegd worden van de linkse partijen in dit land die nog steeds weigeren in te zien dat dit de nieuwe uitingsvorm van het bekende eeuwenoude haatzaaien tegen Joden is.”

Advertentie

Uit de tekst van de zanger ‘Ik kan niet hangen met een juif.’ En uit het refrein: ‘Ik wil ­money tot de dood. Ik wil money als een motherfucking Jood. Voor centen wil ik bloeden, ik wil money als die joeden met hoge hoeden.’ Nog? Uit de laatste strofe: ‘Zie ze lopen net als ­Joden achter iedere munt.’

Klacht

De N-VA politicus gaat nog een stapje verder dan staatssecretaris Philippe De Backer en vraagt zelf een strafonderzoek naar de rapper.

“De bedreiging die hier mee gepaard gaan maken het mogelijk dat het parket optreedt want dit is geen klachtmisdrijf maar een oproep tot haat tegen Joden.”

Hiermee verwijst Gantman naar het feit dat de rapper met een pistool zwaait terwijl hij zingt “F*ck de zionisten” en “ja we knallen je moeder neer”. Dat kan tellen slechts enkele jaren na de moorddadige aanslag van een islamist op het Joods Museum van België in Brussel.