Bianca Debaets reageert voor het eerst zelf over ontslag Youssef Kobo

Bianca Debaets
Bianca Debaets

In een e-mail aan Joods Actueel reageert de Brusselse staatssecretaris voor Dierenwelzijn en Diversiteit, Bianca Debaets (CD&V), voor het eerst zelf over het ontslag van haar kabinetsmedewerker Youssef Kobo. En daaruit blijken toch merkelijke verschillen met hoe Kobo zelf over zijn vertrek berichtte.

Waar Kobo in een communiqué schreef dat hij na een “hartig gesprek” besloten heeft om “zelf ontslag” te nemen, spreekt Debaets over een “stevig gesprek” dat leidde tot de vaststelling dat “het beëindigen van de samenwerking dan ook de enig mogelijke conclusie was”.

De communicatie van Wouter Beke gisteren, dat er voor Kobo nog steeds plaats is in de partij, lijkt ons daarom vooral uit communicatieve overwegingen ingegeven. In ieder geval vinden wij het een moedige beslissing van de partij waar velen in de Joodse gemeenschap de CD&V dankbaar voor zijn.

Over de grond van de zaak schrijft Debaets in haar mail: “Ik heb mij steeds met stelligheid gedistantieerd van zijn controversiële uitspraken”.

Marc Van Peel

Advertentie

Eenzelfde geluid horen we bij Marc Van Peel, CD&V schepen in Antwerpen, tijdens een interview:

Voor alle duidelijkheid de commentaren van Kobo kunnen absoluut niet door de beugel, die zijn “ontoelaatbaar”. Het bestaansrecht van Israël ontkennen dat kan natuurlijk niet en nogmaals dat is duidelijk meer dan één brug te ver!