Youssef Kobo op Facebook: “IS en Joden één pot nat”

kobo

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever noemde zich in Joods Actueel bezorgd om de promotie van Youssef Kobo bij CD&V. De Standaard (06/07/2016) liet uitschijnen dat Kobo bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zou opduiken. “Ik ga zeker voor een mandaat maar weet nog niet waar”, zei Kobo toen.

Wie is Youssef Kobo?

De man is medeoprichter van Movement X, de beweging van Abou Jahjah en werd als (enige) diversiteitsmedewerker binnengehaald op het christendemocratische kabinet van de Brusselse staatssecretaris Bianca De Baets. Hij werkte voordien ook bij Kif Kif.

Enkele uitspraken van Kobo op Facebook:

Advertentie

* Hoe kunnen de Rode Duivels nu een voetbalwedstrijd spelen tegen Israël? Israël is toch geen land? What the hell is happening? Isra-EL? Nog nooit van gehoord. Israël is een verzonnen land. Hoe kunnen die in godsnaam bij de Fifa zitten? What’s next België-Disneyland?

* De Joodse staat, tweelingsbroer van ISIS, aka Israël.

* Kijk eens wat ik gevonden heb. Bart De Wever – inclusief keppeltje – die de lofzang voor het zionisme aanheft in een Antwerpse synagoge. Nu weten we ineens waarom de N-VA zo hardnekkig Israël blijft verdedigen terwijl het de ene na de andere slachtpartij in Gaza aanricht.

kobo3
kobo2
kobo

Kobo was samen met andere leden van Movement X zoals Karim Hassoun aanwezig op de antisemitische betoging in Antwerpen (2014). Daarbij werd opgeroepen om Joden de keel over te snijden, dit item haalde zelf de internationale pers.

Kobo verdedigde met vuur en vlam een artikel van Yassine Channouf (AEL) waarin de Joden werden verweten onder één hoedje te hebben gespeeld met Hitler. Zelfs pro-Palestijnse historici zoals Jan Dumolyn vonden de uitspraken van Channouf negationistisch en antisemitisch. Knack zag zich zelfs genoodzaakt het artikel van de website te verwijderen.

Foto:

Advertentie

Karim Hassoun (met profielfoto van Hezbollahterrorist Samir Kuntar) plaatste volgende foto op Facebook. Samen met andere leden van Movement-X, waaronder Dyab Abou Jahjah, werd de aanstelling van Kobo bij het kabinet van Debaets in Brussel gevierd.

Kobo