Philippe De Backer (Open VLD) over raplied “Samenleving tolereert niet dat Joodse gemeenschap zo wordt bedreigd en gestigmatiseerd”

Staatssecretaris Philippe De Backer reageert scherp op de nieuwe videoclip van de Belgische rapper Bizzy Blaza.

“Dit is degoutant en gaat wel heel ver, een brug te ver zelfs voor mij en de politiek zou zich daartegen moeten uitspreken. We mogen in onze open samenleving niet tolereren dat de Joodse gemeenschap zo wordt bedreigd en gestigmatiseerd, ook niet in de context van anti-zionisme.”

De heisa dateert van 3 mei toen de rapper aan de deur werd gezet bij MNM radio (onderdeel van de VRT) zoals u hier kan lezen: Dit kwam pas nu in het nieuws nadat de rapper beelden van een verborgen camera online zette over het gesprek met de presentatoren.

Advertentie

In de videoclip zien we onder andere de rapper zwaaien met een geweer en uitspraken doen: “F*ck de zionisten” en “ja we knallen je moeder neer”. Dat kan tellen slechts enkele jaren na de moorddadige aanslag van een islamist op het Joods Museum van België in Brussel.

De clip op youtube heeft ondertussen meer dan 100,000 views.

Een parodie hierop kwam reeds binnen op onze redactie en leest:

Beter was geweest indien hij gezongen had:
“Ik wil wel money als een Jood…
in mijn school miste ik de boot
… want ik ben een luie kloot
… en van werken ga ik dood”