Prins Laurent verduidelijkt uitspraak en gaat in op verzoek voor rondleiding in Holocaustmuseum

Prins Laurent zal het Holocaustmuseum bezoeken met Michael Freilich (Foto Carlo Coppejans/ ID Photo Agency)

Prins Laurent heeft vandaag aan onze redactie verduidelijkt wat hij bedoelde met zijn uitspraak in de krant Het Nieuwsblad waar hij zijn situatie ogenschijnlijk vergeleek met die van de Joden bij de nazivervolgingen Tijdens wereldoorlog II.


De prins belde onze hoofdredacteur Michael Freilich op en zei:

“Ik verzet mij tegen elke vorm van haat. Met mijn uitspraak wilde ik enkel duidelijk maken welke negatieve consequenties zoiets oplevert, zoals de geschiedenis ons geleerd heeft.”

Onze hoofdredacteur bedankte de prins voor zijn steun aan het Joodse volk en aan Israël, steun die niet onopgemerkt bleef tijdens een bezoek aan Israël. Waarop Laurent antwoordde dat het hem niet te doen was om bedankt te worden maar omdat hij het planten van een boom in het Beloofde Land een goede en correcte actie vond.

Bezoek aan Dossin

Advertentie

Ook ging de prins in op de vraag van onze hoofdredacteur voor een gezamenlijk bezoek aan het Mechelse Holocaustmuseum en memoriaal, Kazerne Dossin. Er zal nu een gepaste datum hiervoor worden gezocht in overleg met zijn secretariaat.