Michael Freilich verlaat Joods Actueel, krijgt 5e plaats op N-VA Kamerlijst

Enkele weken geleden nog, Michael Freilich kaart antisemitisme aan bij Club Brugge

Michael Freilich, heeft per direct zijn ontslag ingediend bij algemeen directeur van Joods Actueel, Terry Davids. Hij maakte zopas bekend dat hij voor de verkiezingen van 26 mei zal opkomen voor N-VA. De partij van Bart De Wever heeft hem de 5de plaats aangeboden op de lijst van de Kamer voor de provincie Antwerpen.

Joods Actueel zal eerstdaags een vacature uitschrijven voor een nieuwe hoofdredacteur, ondertussen neemt algemeen directeur Terry Davids het hoofdredacteurschap op zich. Uiteraard zal dhr. Freilich nog opiniestukken schrijven die in dit medium zullen verschijnen en zal hij belangrijke thema’s voor de Joodse gemeenschap op de agenda blijven zetten, zo verzekerde hij aan onze redactie.

Michael Freilich:

“Ik heb als hoofdredacteur van Joods Actueel 12 jaar lang de politiek en de maatschappij van dichtbij opgevolgd. Het spreekwoord zegt ‘de beste stuurlui staan aan wal’, het is heel makkelijk om vanuit de luie zetel toe te kijken en commentaar te geven. De tijd was rijp om het nu eens zelf te doen. Om dingen te realiseren voor de maatschappij.

Ik maak mij vooral zorgen over het migratiebeleid in Europa. Als je ziet hoe er duizenden mensen uit Gaza bij ons toestromen, ook nog deze week, vaak mensen die er extremistische visies op nahouden, dan is dat gewoon gevaarlijk, niet alleen voor de Joodse gemeenschap, maar voor iedereen.

Advertentie

We moeten dringend een migratiebeleid naar Canadees model hanteren, met duidelijke criteria en streefdoelen waarbij we meer aandacht moeten besteden aan families met kinderen die opvang nodig hebben en mensen met competenties. Ik ben als de dood voor een links beleid met Elio Di Rupo als premier en Wouter Van Besien als minister van Buitenlandse Zaken die hier de deuren wagenwijd gaan openzetten.

Vind u het normaal dat voor de school van mijn kinderen nog altijd zwaarbewapende militairen moeten patrouilleren? We hebben al een aanslag gehad op het Joods museum en nadien in Zaventem. Ik wil er alles aan doen om onze toekomst veilig te stellen en  extremisme op de politieke agenda te houden, ook daarom ben ik in de politiek gestapt!

Een uitgebreid interview met Michael Freilich (N-VA) kan u lezen in onze volgende editie van 27 februari.”