Benefietavond voor Joods Nederlands woordenboek

Op donderdagavond 25 mei vindt er een benefietavond plaats voor een nieuw Jiddisch Nederlands woordenboek (JNW).

De Amsterdamse historicus en lexicograaf Justus van de Kamp, werkt al meer dan dertig jaar aan ‘zijn’ woordenboek. Van de Kamp is is ook redacteur van heel wat mooi uitgegeven vertalingen van Jiddische literatuur en maakt deel uit van de redactie van het tijdschrift voor liefhebbers van het Jiddisch ‘Grine Medine’,

Inmiddels is er geen Jiddisch vertalend woordenboek dat een groter corpus bevat dan het JNW. Het kan zowel van Jiddisch naar Nederlands als omgekeerd gebruikt worden en is gratis online beschikbaar.

De maker werkt enthousiast, vrijwillig en onversaagd aan zijn boek, maar voor de actualisering van het digitale aspect en de online beschikbaarheid moet een beroep gedaan worden op een technicus met verstand van computerzaken. Enkele organisaties sponsoren het woordenboek in zeker mate, maar om de rest van het geld op te halen wordt een benefietavond opgezet.

Advertentie

Justus van de Kamp komt de avond van 25 mei naar Antwerpen om zijn project voor te stellen. Er zal ook Klezmermuziek worden afgespeeld tijdens de avond.

Voor alle verdere praktische informatie zie hieronder evenals de flyer in bijlage.

Praktische info:
donderdagavond 25 mei om 19.30’
Sint Vincentiusstraat 22B te Antwerpen (2018) (in een pand dat ooit een diamantkloversatelier huisvestte.)