Wat bezielt Hamas?

Students rally for IDF soldiers

“Wat bezielt de leiders van Israël”, vraagt Ludo Abicht zich ongerust af in De Morgen.Onze journaliste Lieve Schacht vraagt zich echter af “Wat bezielt Hamas?”

Lees hier het volledig artikel

“Wat bezielt de leiders van Israël”, vraagt Ludo Abicht zich ongerust af in De Morgen. Aan de bedoelingen van de Palestijnse (Hamas) leiding moet in elk geval niet getwijfeld worden. Hamas mag dan de correct verlopen verkiezingen gewonnen hebben – de mensen waren de corruptie van Arafat grondig beu- de verkiezingen die Hitler in 1933 won, waren ook correct verlopen. Na zijn verkiezingsoverwinning schakelde Hitler zijn politieke tegenstanders uit en zo deed ook Hamas: met een heuse coup werden de Fatah- aanhangers systematisch omgebracht. Ook toen vielen veel doden in Gaza, maar met minder weerklank in onze media. Hamas erkent de gemaakte vredesakkoorden afgesloten door hun voorhangers van de PLO niet, Hitler erkende het verdrag van Versailles evenmin.

Onlangs voerde Hamas in Gaza de sharia in: d.w.z. de doodstraf voor homo’s en de sluier verplicht voor de vrouwen. Op contacten met de “zionistische entiteit” staat in Gaza ook de doodstraf. Onmiddellijk na de machtsoverdracht in Gaza startten gewapende milities de raketaanvallen op willekeurige Israëlische doelwitten: dit is volgens het internationaal recht een oorlogsmisdaad. Zelfs gedurende de “wapenstilstand” hielden die beschietingen niet op. Hamas bouwde doelbewust zijn militaire infrastructuur op te midden van de dicht bevolkte woonwijken en in scholen. Elke burgerdode is dan ook koren op de molen van Hamas, een blijk van een grenzeloze minachting voor de eigen bevolking. Ook Hitler verkoos zijn “geliefde Duitse volk” in zijn ondergang mee te sleuren boven een overgave…Het oorlogsgeweld is inderdaad gruwelijk, maar de verantwoordelijkheid van de Hamasleiding hierin is immens. Praten met hen op dit moment kan echter geen vrede brengen. Het akkoord dat de Britse premier Neville Chamberlain in 1938 in München met Hitler afsloot bracht ook niet het verhoopte “Peace in our time”. Pas na de militaire nederlaag van Nazi- Duitsland kwam er echt vrede in Europa.
In elk land moet de regering de veiligheid van zijn burgers waarborgen. Na 3 jaar van terughoudendheid heeft Israël ingegrepen. Wanneer de regering in Gaza afziet van terreurdaden en Israël erkent kan en zal er ongetwijfeld gepraat worden.