Ludo Van Campenhout doet huwelijksaanzoek in het Hebreeuws tijdens Israëlreis

ludo_klSchepen van Antwerpen en federaal volksvertegenwoordiger Ludo Van Campenhout (open VLD) heeft zijn vriendin Chris Hellemans ten huwelijk gevraagd. Dat maakte de Antwerpse politicus bekend aan Joods Actueel. Hij deed zijn aanzoek tijdens een reis naar Israël  twee weken geleden.

“We waren in de prachtige havenstad Haifa (de zusterstad van Antwerpen, nvdr.) en zaten op het terras van een klein hotelletje, ik kon me geen betere plaats inbeelden om mijn vriendin te vragen mijn vrouw te worden. Mijn vriend André Gantman had me geleerd hoe je dit in het Hebreeuws moest vragen en dat heb ik dan ook gedaan. Ha’im at rotsa lehitchaten iti, wil jij met me trouwen”.

picphpOp de vraag waarom hij voor Israël koos als plaats voor zijn aanzoek antwoordde Van Campenhout: “Je weet dat ik een bijzondere sympathie heb voor Israël. Het was dan ook een perfecte gelegenheid om mijn huwelijksaanzoek daar te doen”.

Het koppel zou eind september in het huwelijksbootje treden.

Een uitgebreid verslag van de reis naar Israël en indrukken van de Antwerpse schepen kunt u lezen in de volgende editie van Joods Actueel die morgen verschijnt.