Van Campenhout tegen “selectieve verontwaardiging” over Israël [November 2012]

Ludo Van Campenhout en Michael Freilich (foto: Kim De Molenaer)
Ludo Van Campenhout en Michael Freilich (foto: Kim De Molenaer)

Beluister hier de gevatte toespraken die door het publiek in het Antwerpse provinciehuis ten zeerste werden gewaardeerd. Schepen Ludo Van Campenhout legde uit waarom hij aanwezig was op het Tzahalconcert. Zijn toespraak werd verschillende keren onderbroken door applaus in de zaal. Van Campenhout nam ook de notie van ‘proportioneel geweld’ op de korrel.

“Na wat hier vanmiddag door betogers geroepen is zou het een statement zijn om hier vandaag niet aanwezig te zijn” aldus de Antwerpse N-VA politicus:

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/11/lvc.mp3]

Michael Freilich bedankte in zijn toespraak de talrijke vrienden van Christenen voor Israël die de Joodse staat met hun aanwezigheid hun steun kwamen toezeggen. “Vergeet het maar, de tijd dat Joden zich als een lam naar de slachtbank lieten leiden is definitief voorbij” aldus de hoofdredacteur van Joods Actueel:

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/11/mf.mp3]

Schepen Philip Heylen (CD&V) die andere jaren wel de concerten van het IDF bijwoonde gaf in een telefonisch interview met Michael Freilich tekst en uitleg over zijn afwezigheid maar ook over zijn visie op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen:

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/11/ph.mp3]