Radio 1: “Ongemakkelijke positie om nu een vriend van de Joodse gemeenschap en Israël te zijn”

Van Campenhout tijdens de marathon van Jeruzalem in april van dit jaar
Ludo Van Campenhout met zijn vrouw (links) tijdens de marathon van Jeruzalem in april van dit jaar

Ludo Van Campenhout, die in een interview met Joods Actueel zijn sympathie voor de Joodse Gemeenschap en Israël uit de doeken doet (lees hier), kreeg gisteren (donderdag) tientallen reacties op het aangekondigd artikel.

Velen reageerden positief en onthaalden de uitspraken van de schepen op handgeklap, anderen hadden het er dan weer moeilijk mee dat een politicus zich als vriend van de enige Westerse democratie in het Midden-Oosten opwierp.

Tijdens een gesprek op Radio 1 vroeg de presentatrice:

“Misschien recupereren ze u wel bij Joods Actueel en ik citeer, ze noemen u ‘een bijzondere vriend van de Joodse Gemeenschap en Israël. Da’s misschien toch een beetje een ongemakkelijke positie, zeker nu u waarnemend burgemeester bent…”

Het Antwoord van Ludo Van Campenhout was echter klaar en duidelijk:

Advertentie

“Ja, ik ben een vriend van de Joodse gemeenschap en daar is niets mis mee”.

Beluister het volledig gesprek op Radio 1 via deze link