Yad Vashem toont filmmateriaal op YouTube

yv
Klik op de foto om het Yad Vashem Youtube channel te bezoeken

Het grootste Holocaust museum ter wereld Yad Vashem is begonnen met het posten van videoclips  op de bekende YouTube website. Het  Yad Vashem videokanaal is Engelstalig maar er is ook een speciaal Arabisch kanaal. Er zijn voorlopig korte films te bekijken met een lengte tussen de twee en de tien minuten. Daaronder bevinden zich getuigenissen en persoonlijke verhalen , lezingen over de Holocaust en videoreportages over wereldleiders tijdens hun bezoek aan het museum.

Yad Vashem is naast een momument en herdenkingsruimte het grootste informatiecentrum ter wereld en bevindt zich in Jeruzalem. Het is toonaangevend op het gebied van Holocaustonderzoek en -educatie. Het memoriaal herbergt een archief met miljoenen pagina’s nooit gepubliceerde documenten, van de nazi’s, van individuele Joden en Joodse instellingen, bezittingen, processen, gedeporteerden en overlevenden. Het meeste van al dit materiaal kan door bezoekers worden bekeken.