Repliek aan Mario Bergen: een rekkelijk geweten

Priester-kinderverkrachter uit Belgie zet activiteiten verder in Peru

Mario Bergen (zie zijn lezersreactie in het vorig artikel) en ik zijn het roerend eens : knapenschenderij kan niet door de beugel. Ook niet als de daders NGO-medewerkers zijn.

Ik meen dat een onderzoek naar de activiteiten van NGO´s in verband met het mogelijke verplaatsten van pedopriesters binnen hun internationale structuren – waarna dze onverdroten hun activiteiten elders kunnen verder zetten – zich wel degelijk opdringt.

Dat was ondermeer het geval met de Pax Christi ideoloog wiens seksuele aberaties een legendarische omvang aannamen en dat ongeacht in welk werelddeel deze onverbeterlijke pedofiel zich begaf.

Ook de relatie tussen bisschop Roger Vangheluwe en een NGO vraagt om enig speurwerk naar de mogelijke opsnappingsroutes die pedo-prietsters al dan niet in buitenlandse katholieke vestigingen werden aangeboden. Broederlijk Delen had alvast pedofiel Jef V.d.O in een buitenlandse school zitten als… directeur.

In Peru zelf konden ze er niet mee lachen toen zijn pedo-activiteiten aan het licht kwamen en sloeg de kerel meteen op de vlucht. Maar mijnheer Bergen, ik heb er alle vertrouwen in dat onze Belgische speurders ook deze piste ondertussen zelf ontdekt hebben. Rustig afwachten dus en kijken wat er boven water komt.

Advertentie

Er is nooit ernstig werk gemaakt om te berichten over vrouwelijke activisten die in de greep zijn geraakt van Palestijnse loverboys, er is dus ook daar nog werk aan de winkel en als er nieuws komt van dit front zullen we er zeker over berichten.

Ik merk verder op dat andersglobalistenpaus Houtart ondanks zijn bedenkelijke activiteiten (waarvan we, zoals dat bij pedofielen vrijwel altijd het geval is, het laatste nog niet vernomen hebben) hij toch nog flink verdedigd wordt door zijn aanhangers. En neen, het ging niet om een jeugdzonde zoals een bepaalde NGO-website suggereerde want de man was op het ogenblik van de feiten 45 jaar.

Een geweten als een elastiek

Conclusie: blijkbaar slagen bepaalde anti-israelactivisten er moeiteloos in om een opdeling te maken tussen hun persoonlijke misdadige handelen en hun zogenaamde gerechtvaardigde demonisatie van de staat Israel. Het is mijn overtuiging dat katholieke NGO´s zich best kunnen herbronnen en het is niet ondenkbeeldig dat ze dat ook zullen doen en de opportunisten de deur wijzen om zich terug gaan bezig te houden met de belangen van hun bedreigde en vervolgde geloofsgenoten te verdedigen. En dus wat minder met de Hamasvrienden van deze consoorten.

Guido Joris