Studentendoop in onvervalste nazistijl bij Solvay Business School (ULB)


De Brusselse Agence Diaspora d’Information (ADI), informeert dat er in de Solvay Brussels School of Economics and Management Agencestudentendopen worden georganiseerd waarin de studenten zich amuseren met evocaties van het naziregime.

Twee studenten die de doop bijwoonden getuigen dat de initiatie in het studentenleven van de Solvay school plaats heeft in een nazidecor, compleet met nazivlaggen, een portret van Hitler aan de muur, een student verkleed als Hitler en het opschrift “Arbeit macht Frei”. Aan het einde van de bedenkelijke ceremonie brengen de organisatoren van het studentenevenement in groep meermaals de Hitlergroet.

ADI zegt onomwonden dat de verantwoordelijke academici van de Solvay nogal “slapjes” reageren op het voorval. Tijdens het RTBF journaal liet Didier Viviers, de rector van de overkoepelende ULB nochtans weten dat hij geschokt was door het gebrek aan “beoordelingsvermogen” van de studenten. De studenten hebben zich inmiddels verontschuldigd.

Volkomen duidelijk zijn ook deze verontschuldigingen niet nu Atoine Bauffe, lid van het studentencomité en betrokken bij de organisatie van de doop, de uitspraken van de ULB betreurt en zich beroept zich op de vrijheid van meningsuiting.

De Solvay School is het belangrijkste centrum voor de opleiding van economen en managers van de Franstalige gemeenschap in ons land. Het onderwijsinstituut kwam er in 2008 na een fusie tussen de bestaande Solvay Business School Brussels en het departement Economie van l’ Université Libre de Bruxelles. Er studeren verschillende Joodse studenten aan deze onderwijsinstelling.

Advertentie

.