Debat op Terzake over Palestijnse onafhankelijkheidsvraag

Vrijdagavond zond Terzake een debat uit tussen Brigitte Herremans (Pax Christi) en Michael Freilich (Joods Actueel) over de eenzijdige vraag van de Palestijnse leider Abbas aan de VN om Palestina als staat te erkennen.

U kan het debat herbekijken via deze link.

Enigzins misleidend is wel de titel die de VRT er naderhand toevoegde op de website, een quote van mevrouw Herremans namelijk “kiezen tussen vrede en voortbouwen van nederzettingen” zonder een citaat van Michael Freilich.

Want het punt is net dat er vrede kan komen ook met de nederzettingen die voor een deel zullen worden ingelijfd bij Israël en voor een deel worden ontmanteld. Het is eerder een kwestie van “kiezen tussen vrede of het bestaansrecht van Israël blijven ontkennen”.