Pro-Israël happening op Antwerpse Groenplaats op zondag 23 oktober

Onder de naam Shalom Vredesfestival is er op de Groenplaats op zondag 23 oktober van 14:00 uur tot 20:00 uur een cultuurevenement gepland in het hart van Antwerpen. De organisatie is het resultaat van een samenwerking tussen de Koinonia, de Antwerpse B’nai Brith loge Mala Zimetbaum, de Belgische Coalitie voor Israël en Christenen voor Israël.

Al deze verenigingen willen naar eigen zeggen voor een keer Israël in een positief daglicht stellen. Aangekondigde sprekers zijn de Antwerpse politica Mia De Schampelaere en schepen Philip Heylen. Maar de hoofdmoot van het evenement bestaat uit muziek en dans waarbij op het podium Joodse groepen, gospelgroepen en een heuse Russische dansgroep aantreden. Joodse muziek alom, verzekeren de organisatoren.

Verder komen er informatiestands, ondermeer over reizen naar Israël en naast een fototentoonstelling is er ook kinderanimatie voorzien. “Met dat laatste wordt het echt een pro-Israël en pro-Joods feest voor het ganse gezin en met zoveel onjuiste berichtgeving over dit prachtige land in onze media, is het ook tijd dat de zovele positieve aspecten uit de Israëlische samenleving een keer in de verf gezet worden”, zei Katia Van de Broeck, die het project coördineert, tegen Joods Actueel en nog een verrassing: “Er zullen lekkere Joodse hapjes zijn, daar zorgen de mensen van B’nai Brith voor”, aldus Van de Broeck, die hoopt dat de positieve boodschap die de verenigingen met het cultuurevenement willen brengen, door zoveel mogelijk mensen wordt opgepikt.

Veel Joodse muziek en dans maar ook kinderanimatie, informatiestanden, fototenstoonstelling en hapjes…