Brussel pakt nu zondag uit met eerste Israël Vredesfestival

festival

Op zondag 12 mei 2013 vindt voor het eerst in Brussel het « Israël – Vredesfestival » plaats. Deze manifestatie gaat door van 14:00 tot 18:00 uur op het Spanjeplein, 1000 Brussel (tussen de Grote Markt en het Centraal Station). Het is voor het eerst dat het festival, een cultureel evenement voor Israël ook in de hoofdstad van Europa doorgaat.

Initiatiefnemers zijn een aantal Belgische onafhankelijke organisaties zoals de Belgische Coalitie voor Israël, Koinonia, B’nai B’rith Brussel, KKL, ORT Belgium, Meir Panim, Anet en Christenen voor Israël.

israel-flag-dec08Op het programma staan gospelconcerten, dansen, muziekoptredens en naast een fototentoonstelling en schilderij-expositie gaat de aandacht ook naar Israëlische literatuur. Er is ook voorzien in kinderanimatie en er worden allerlei versnaperingen aangeboden.

Het doel van dit festival, dat al twee succesvolle edities kende in Antwerpen, is om de dialoog, de verstandhouding en de vrede tussen de volkeren te bevorderen.

Advertentie

Hoogtepunt

De tussenkomst van twee Israëlische professoren, de ene Joods, de andere Arabisch, beiden actief in het wereldwijd en niet-gouvernementeel onderwijsnetwerk van ORT, zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de dag zijn. Ze werken al jaren samen en  zullen de aanwezigen uitleggen hoe vertegenwoordigers van alle gemeenschapsgroepen in Israël samenwerken.