92-jarige Arabische oma blikt enthousiast terug op bloedbad van 1929 en wil meer

De wereld wordt overstelpt met Arabische propaganda over de naqba (catastrofe) die de Arabieren in 1948 is overkomen bij het ontstaan van de staat Israël. Deze naqba moet het terroristisch geweld verrechtvaardigen. MEMRI, een organisatie die de Arabische pers nauwlettend in de gaten houdt, heeft een video vrijgegeven die één en ander in perspectief plaatst.

In het filmpje van Gaza TV herinnert een 92-jarige Arabische vrouw zich enthousiast hoe in 1929 de Arabieren van Hebron, waaronder haar vader – zonder te zijn geprovoceerd – hun Joodse buren afslachtten. Nodeloos te zeggen dat er in 1929 geen sprake was van een Israëlische staat of een Israëlisch leger of “bezette gebieden” of …

In een orgie van sadistisch geweld werden op 24 augustus 1929, 67 Joden uit Hebron vermoord. De Arabieren slachtten kinderen af voor de ogen van hun ouders, hakten ledematen af, verkrachtten en verbrandden daarna vrouwen levend.

De Britse Hoge Commissaris in het mandaatgebied, Sir John Chancellor, legde kort na het bloedbad deze verklaring af:

Advertentie

“Met afgrijzen heb ik kennis genomen van de gruweldaden begaan door bendes meedogenloze en bloeddorstige misdadigers. Op een barbaarse wijze vermoordden zij weerloze leden van het Joodse volk, ongeacht leeftijd of geacht. In vele plaatsen, zoals in Hebron, worden deze gruwelen vergezeld van andere daden van onnoemelijke wreedheid: het platbranden van boerderijen en huizen op het platteland en in de stad en het plunderen en vernielen van eigendommen.

Deze misdaden hebben de afschuw opewekt van alle beschaafde volkeren overal ter wereld.