Philip Heylen in opgemerkt gesprek met Joods Actueel

Philip Heylen (foto: Joods Actueel)
In gesprek met onze hoofdredacteur
Schepen Heylen in het MAS (foto's Kim De Molenaer)
Schepen Heylen in het MAS (foto’s Kim De Molenaer)

“Kunnen Joden zich een betere vriend wensen dan schepen Philip Heylen”, was de resolute repliek die ik onlangs kreeg op mijn vraag over de contacten tussen de Joodse gemeenschap en het CD&V boegbeeld in Antwerpen.  Het antwoord kwam van een prominent lid van de Shomre Hadas maar ik ving gelijkaardige geluiden op bij Chabad, de orthodoxe Machsike Hadas en de man in de straat. Het is duidelijk dat de Joodse Antwerpenaar een sterke vertrouwensrelatie heeft opgebouwd met zijn schepen van Cultuur, Toerisme en Erediensten.

Het is ook niet echt verwonderlijk waarom. Gedurende de voorbije acht jaar was Philip Heylen steeds één en al oor voor de vragen en bekommernissen van al zijn stadsgenoten, maar zeker ook voor zijn Joodse medeburgers. “Die”, zo vertelt hij tegen Joods Actueel, “maken een bijzonder deel uit van deze stad” en “ik koester enorm veel respect voor hen”. Een gesprek met Philip Heylen.

Dit is de inleiding van ons artikel, verschenen deze maand in Joods Actueel, met CD&V boegbeeld Philip Heylen. Hierbij alvast enkele opgemerkte citaten uit het stuk.

-Mensen mogen zoveel kritiek op mij leveren als ze willen, maar daarvoor geef ik mijn vriendschap niet prijs.

– Wil je vrede verwerven in het Midden-Oosten, dan zal Israël zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen, maar dien je ook een aantal schurkenstaten echt wel op de vingers te tikken

Advertentie

– Ik frons mijn wenkbrauwen dat uitgerekend André Gantman zich nu bij de N-VA aansluit

– Ik geloof zonder enige zweem van twijfel in een sterk Israël en die overtuiging wankelt nooit!

Hebt u nog geen abonnement en wenst u heel het interview te lezen, dan kan u zich via deze link abonneren.