Twee belangijke randactiviteiten rond de tentoonstellngen “Heilige Plaatsen, Heilige Boeken”

hb_1200_765

Plaats: AMUZ, Kammenstraat 81, Antwerpen

Donderdag 23 oktober / 20 uur / 8 euro
ospreker: Marek Halter (FR) over Jodendom // muziek: Zahava Seewald & Michaël Grébil
Marek Halter
is het meest bekend om zijn vele historische romans over de geschiedenis van het Joodse volk. Zijn boeken worden op miljoenen exemplaren wereldwijd vertaald en gelezen.
Voor Zahava Seewald geboren in Antwerpen – maakte Hebreeuwse religieuze zang en Joodse muziek sinds kinds af deel uit van haar dagelijks leven. In 1992 richtte ze het Psamim ensemble op, waarmee ze Jiddische liederen vertolkt. Haar repertoire omvat eveneens joodse muziek uit Marocco en uit de Sefardische traditie.

Donderdag 4 december:
spreker: Dov Elbaum (EN) over Jodendom // muziek: Lior Leibovici
Dov Elbaum is schrijver en journalist, tv presentator en docent filosofie. Geboren in een zeer religieuze familie, als zoon van een rabbi, verlaat hij toch zijn ultraorthodoxe school wegens een geloofscrisis. Hij studeert uiteindelijk af aan de Universiteit van Tel Aviv, in de richting filosofie, kabbala en Chassidisme en doceert er nu zelf.
De Israëlische tenor Lior Leibovici zingt bij de vocale ensembles Cappella Pratensis en Profeti della Qvinta. Met zijn zuivere en warme tenortimbre zingt hij zeer gevarieerde rollen uit het barokke en klassieke repertoire.