Actiecomité “red de Belgiëlei” opent Facebookgroep

Het actiecomité, ‘Red De Belgiëlei” heeft een ferme brief geschreven op haar nieuwe Facebookpagina. Daarin worden het district Antwerpen Centrum en de ‘wijkvereniging klein Antwerp’ op de korrel genomen voor het spelen onder één hoedje.

Volgens het actiecomité kan het niet dat de wijkvereniging haar pagina’s volledig ter beschikking stelt van het district Antwerpen en hun programma letterlijk overneemt. En dat terwijl de actiegroep nooit om een reactie werd gevraagd.

Tevens worden de grieven van de bewoners afgedaan als incorrect, “wij zijn niet tegen de heraanleg zijn, natuurlijk dient de straat gerenoveerd te worden omdat er soms zelfs gevaarlijke situaties zijn, waar wij tegen zijn is het plan om het voetpad te versmallen en om de fietspaden op het voetpad te brengen”, aldus Elie Weiss van ‘red de Belgiëlei’.

Vorige maand kwam aan het licht dat de werken gepland waren zonder bouwvergunning, deze werd in alle haast nog aangevraagd waardoor de werken gestaakt moesten worden. Volgens het actiecomité werden honderden bezwaarschriften ingediend bij het schepencollege. Districtsvoorzitter Chris Anseeuw stelt dat de procedure wel correct verlopen is en dat de goedkeuring voor de aanvraag hopelijk zo snel mogelijk zal worden afgeleverd.

Advertentie

De volledige brief kan u lezen op de Facebookwebsite van het actiecomité, hier.