Joodse kandidaat krijgt dringende oproep na het uitbrengen van zijn stem

Samuel Markowitz (midden) reageerde onmiddellijk op de oproep
Samuel Markowitz, die op de districtslijst staat voor Open VLD, kreeg net na het uitbrengen van zijn stem een noodoproep binnen via de dispatching van Hatzoloh.

Markowitz is hoofd-coordinator van deze paramedische vrijwillersdienst in de Joodse buurt. Een vrouw was op de Belgiëlei aangereden door een wagen en Markowitz, die zijn stem uitbracht in het kieskantoor aan de Lamorinièrestraat, kwam als één van de eersten aangerend.

Onze fotograaf, John Moussiaux, maakte enkele beelden in hetzelfde kiesbureau, in een buurt waar veel orthodoxe Joden wonen. Bijzonder was ook de aanwezigheid van bijzitter Pini Schmelczer, zelf chassidische Jood, die de mensen bijstond. Hij hielp iedereen op een correcte manier, een mooi toonbeeld van samenleving tussen de verschillende bevolkingsgropen.

En hieronder  vind je ook een link naar een live-verslaggeving van Gershon Lehrer, de jonge Joodse informaticus  brengt als bijzitter in een Antwerps stembureau rechtstreeks verslag uit van de tweede keer dat hij deze taak krijgt toebedeeld.

http://www.gershon-lehrer.be/blog/2012/10/liveblog-mijn-ervaringen-als-bijzitter-verkiezingen-2012/