Nieuwe rabbijn bij Shomre Hadas

Rabbijn Carlebach
Rabbijn Carlebach

Rabbijn Ephraim Carlebach zal, deo volente, naar Antwerpen verhuizen met zijn vrouw Sara en dochter Mushka waar hij de Shomre Hadasgemeente als assistent-rabbijn ten dienste zal staan.

“Carlebach stamt uit een geslacht met een lange traditie van rabbijnen die gemeenschappen in Duitsland dienden en kijkt er naar uit om deze erfenis in ons land te bestendigen”, aldus een mededeling.

Na zijn studies aan Talmoedhogescholen in New York, Zuid-Afrika en Canada studeerde hij aan het Amerikaanse Rabbinaal College of Amerika in Morristown (New Jersey) waar hij geordineerd werd (Smicha kreeg) door rabbijn Mordechai Eliyahu, de voormalige Sefardische opperrabbijn van Israël en door rabbijn Dovid Shochet, Av Beis Din van Toronto, Canada.

Rabbijn Carlebach beschikt over een grote ervaring in gemeenschapswerk en was voordien succesvol in het betrekken van volwassenen, tieners en kinderen bij de Joodse gemeenschap. Hij creëerde een waaier aan programma’s rond uiteenlopende thema’s: de feestdagen, leersessies, culturele programma’s en religieuze diensten zowel voor volwassenen als jongeren.

Carlebach kijkt er naar uit om ook hier persoonlijke relaties uit  te bouwen met de leden van Shomre Hadas en hun gezinnen.

Advertentie

Zijn vrouw Sara groeide op in de Engelse hoofdstad Londen waar haar vader rabbijn was bij de Edgware Adath Yisroel gemeente. Met haar pedagogische opleiding beschikt ze over de nodige ervaring om specifieke kinder- en tienerprogramma’s te ontwikkelen en het is haar wens  om samen met haar echtgenoot deze bekwaamheden aan te wenden voor de leerlingen van de Tachkemonischool.