Belgische ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan Israëlische president Peres

President Peres en graaf Cornert d’Elzius heffen het glas (Foto: Flash90)

Graaf John Cornet d’Elzius, de nieuwe Belgische ambassadeur in Israël, heeft gisteren (4/12) tijdens een formele ceremonie zijn geloofsbrieven aan president Shimon Peres overhandigd. Peres verwelkomde de Belgische ambassadeur in de presidentiële residentie in Jeruzalem en liet weten dat hij alles in het werk zou stellen om de verdere relaties tussen ons België en Israël verder uit te bouwen.

Tegen Joods Actueel vertelde de toekomstige ambassadeur recentelijk nog dat hij ten zeerste uitkijkt naar zijn missie in Israël en dan vooral “om de mensen in dit prachtig land beter te leren kennen”. De contacten tussen beide landen omschreef hij als “zeer goed” en hij beloofde bovendien om er alles aan te doen deze nog te versterken.

Cornet d’Elzius is een telg uit het Huis Cornet, een familie van politici en diplomaten. Hij studeerde af als licentiaat in de rechten en is oud adjunct-kabinetchef van minister Charles Michel. Van 2009 tot 2012 was hij de adviseur van prins Filip.

“Ik ben ervan overuigd dat u een echte bijdrage kan leveren om de samenwerking tussen onze beide landen op verschillende terreinen”, zei president Peres gisteren tegen d’Elzius.

Samen met de Belgische ambassadeur maakten ook de ambassadeurs van Kroatië, Zwitserland, India en de nieuwe pauselijke nunitius hun opwachting aldus een persmededeling van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sinds vorig jaar bevindt de Belgische ambassade zich  in Ramat Gan, nabij Tel Aviv. De nieuwe lokalen van de ambassade werden op 29 augustus van dat jaar ingehuldigd door de toenmalige premier Yves Leterme die toen een meerdaags bezoek aan de Joodse staat bracht.