Onderwijsminister Pascal Smet wil geen interview met Marinower en Joods Actueel

pascal smet
Pascal Smet

Joods Actueel plande voor deze maand een dubbelinterview over een aantal onderwijskwesties die ook de Joodse gemeenschap bezighouden. De instemming van schepen Claude Marinower (Open VLD) voor dat interview liet niet op zich wachten maar op het kabinet van minister Smet (sp.a) bleek dat nog geen vanzelfsprekendheid. 

Guido Joris – redacteur binnenland

Eerst moesten we op voorhand de topics toezenden maar het antwoord liet op zich wachten. Na enig aandringen met sms’jes en e-mails kwam het telefoontje: “Helaas de minister wil geen interview geven”.  Waarop Joods Actueel liet weten dat dit voor ons geen probleem was. “Ik zal bij het dubbelinterview bij elke vraag dan wel zelf schrijven waarom de minister het antwoord niet wil of kan geven, nog een prettige dag verder”, aldus onze journalist.

Een half uur later kwam er al opnieuw een telefoontje van de woordvoerster met de mededeling dat het om een misverstand ging en dat de minister wel de vragen wou beantwoorden maar niet tijdens een dubbelinterview en ook niet voor deze maand. “Maar de minister wil wel een interview”.

Ondertussen is ook de concretisering van deze toezegging op de lange baan geschoven en horen we opnieuw niets van het onderwijskabinet ondanks verschillende mails, telefoontjes over de voorbije 6 weken.

Advertentie

Joods Actueel wacht nog even af in de hoop dat het niet om een strategisch uitstel met afstel gaat waardoor we alsnog naar plan B moeten met een artikel ’De vragen die minister Smet niet kan of wil beantwoorden’…