Joodse hulp komt op gang voor tornadoslachtoffers

tornado

Joodse verenigingen slaan de handen in elkaar om hulp te bieden aan de slachtoffers van de tornado in de buitenwijken van de stad Oklahoma.

De Joodse verenigingen van Noord-Amerika (JFNA) hebben een fonds opgericht om de hulpverlening van de Joodse vereniging van Groot-Oklahoma te steunen.

“Ons hart gaat uit naar allen die getroffen werden door dit onheil en treuren om het verlies van hun geliefden”, zo zei Michael Siegal, voorzitter van de bestuursraad van de JFNA. “Dit was een vreselijke tragedie. Vooral de vernielingen in een basisschool vol leerlingen en leraars zijn uitermate aangrijpend.”

Ook Rabbijn Rick Jacobs, voorzitter van de Unie van gereformeerd Jodendom kondigde dinsdag aan dat zijn organisatie giften zal inzamelen en overmaken aan het Amerikaanse Rode Kruis en andere hulpverleningsorganisaties die actief zijn in het zwaar getroffen Oklahoma.

Advertentie

“Ontzet maar gesterkt door de heldhaftige moed van de mensen in Oklahoma”, zei Jacobs. “Onze gedachten en ons gebed gaan uit naar allen die getroffen werden door deze vreselijke tragedie.”

“Nieuwe noden dienen zich aan; misschien heeft men vrijwilligers nodig voor het ruimen van het puin en voor de wederopbouw. We zijn bereid om op alle mogelijke manieren hulp te bieden.”

B’nai B’rith International activeerde zijn speciaal bijstandsfonds voor ‘Overstromingen, tornado’s en wervelstormen”.

Ondertussen opende het Chabad gemeenschapscenter van Zuid-Oklahoma zijn gebouwen voor dakloze slachtoffers en werd gestart met het inzamelen van hulpgoederen voor de getroffenen van de tornado die Moore trof.