Bekijk de uitzending met Hans Knoop over 65 jaar Israël

Get Adobe Flash

De in ons land wonende journalist Hans Knoop, die met enige regelmaat bijdragen schrijft voor Joods Actueel, heeft voor de Nederlandse omroep MAX samen met Frits Barend zes Nederlandse gasten ontvangen in Israël.

Deze bijzondere ontmoetingen zijn wekelijks te zien op Nederland 2 in het programma “Israël 65 jaar geliefd en gehaat!” en kan je nu ook online herbekijken.

De gasten zijn: TV-presentator Humberto Tan, oud-commandant der strijdkrachten generaal Peter van Uhm (verloor zijn zoon in Afghanistan), Jordi Cruyff (werd landskampioen bij Maccabi Tel Aviv), Arabiste en oud-diplomate Petra Stienen, Prof. dr. Geert Jan Knoops, advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit Utrecht en acteur Huub Stapel.

In elke aflevering staat één gast centraal. Zij ontmoeten vakgenoten in Israël. Zo komt Knoop met oud-president van het hooggerechtshof Aharon Barak in gesprek, terwijl generaal Van Uhm Prof. Kasher ontmoet, de man die de ethische code voor het Israëlische leger heeft geformuleerd. De alles omvattende vraag in de uitzending is of Israël nu echt het kwaad van de wereld representeert of niet.