Schitterende trailer van Jeruzalem documentaire in IMAX


De documentaire film over Jeruzalem in IMAX- formaat werd al meer dan twee jaar geleden aangekondigd maar is nu pas klaar en zal wereldwijd in de bioskopen verschijnen. Met de trailer, een  YouTube clipje in HD van National Geografic,  kan iedereen zich een al beeld vormen van de prachtige beelden van de meest heiligste stad op aarde. Maar de film voert je ook over Jaffa, Haifa, Massada maar  focust daarna vooral op Jeruzalem.

De vijfenveertig minuten durende documentaire voert de kijker door de stad met de tempelberg en toont Jeruzalem afwisselend vanuit een Joods, christelijk en islamitisch gezichtspunt.

IMAX is een filmformaat dat is ontworpen door de IMAX Corporation. Films kunnen op een veel groter scherm worden weergegeven dan op normale filmschermen. Een standaard IMAX-scherm is 22 meter breed en 16 meter hoog, maar kan ook nog groter. Door de hoge resolutie waarmee de beelden geschoten worden blijft ook het resultaat van de projectie toch nog scherp.

Spijtig is wel dat in ons land geen enkele bioskoopzaal over een scherm van dergelijk formaat beschikt, daarvoor moet je naar Nederland, Frankrijk of Duitsland.