Simon Cowell zingt in twee minuten miljoen dollar bij elkaar voor Israëlisch leger

SC

De Amerikaanse Vrienden van het IDF, een vereniging die Israëlische soldaten ondersteunt organiseerde eind vorige maand een galadiner in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. Onder de twaalfhonderd gasten, veelal succesvolle zakenmensen, bevond zich de bekende TV-vedette Simon Cowell. Cowell is de producer van de ‘Got Talent’ shows en ’the X-Factor’, twee TV-formats die wereldwijd furore maken, ook bij ons op VTM en RTL.

Bij het grote publiek werd Cowell bekend als het kritische jurylid in deze programma’s. Vanuit Israël waren 15 jonge soldaten overgevlogen om de fundraising mee te maken.

Cowell werd uitgedaagd doorHaim Saban, mulitmiljonair en bedenker van de Power Rangers om samen met hem Go Go Power Rangers te zingen. “Als jij zingt schenk ik één miljoen dollar aan het IDF”,  zei Saban tegen de 54-jarige Britse wereldster.

Cowell ging op het aanbod in en zong samen met Saban. “Als ik nu al mag stoppen met zingen doe ik nog 100.000 dollar boven op jouw miljoen”, grapte Cowell maar Saban liet zich niet vangen en zei “Ok, voor 250.000 dollar mag je ophouden”. Uiteindelijk schonk Saban meer dan 2 miljoen dollar aan de IDF-vrienden. Naast Simon Cowell stond ook Lionel Ritchie op het podium om al zingend de zakenlui tot vrijgevigheid te bewegen.

Advertentie

Je kan de video hiervan bekijken via deze link op de website van TMZ.

Joods-Christelijke vereniging schenkt verbazend groot bedrag
De grootste gift voor het Israëlische leger werd echter overhandigd door rabbijn Yechiel Eckstein van de Internationale Christelijk-Joodse vereniging Vrienden van Israël die een cheque van vierenhalf miljoen dollar bovenhaalde. Ook Larry Ellison, de CEO van computergigant Oracle, had één miljoen dollar veil voor de verdediging van de enige Joodse staat ter wereld.

Cowell zet zich vaker in voor goede doelen. Zo komt hij ook op voor dierenrechten en helpt hij kinderen via The Association of Childrens Hospices.