2013 Burgemeester De Wever eregast aansteken de kandelaar Stadsfeestzaal

dscf0225
Foto van het aantsteken van de kandelaar met Bart De Wever in 2012 (foto: Gerry van der Hoek)

Burgemeester Bart De Wever is donderdagnamiddag de eregast bij het ontsteken van het tweede licht van de grote chanoekakandelaar in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. De Wever is daarvoor uitgenodigd door de Antwerpse Chabadbeweging die jaarlijks in deze shopping een Chanoekafeest organiseert en zoals de voorgaande jaren een grote menora in de Stadfeestzaal heeft geplaatst.

Het is de tweede keer dat De Wever het belangrijkste ritueel van het Joodse lichtfeest zal bijwonen. Hij zal zal daarbij vergezeld worden van verschillende schepenen.

Een Joods feest zonder muziek is ondenkbaar en ook daar zal Chabad Antwerpen zich van haar sterkste kant laten zien. Aan het einde van de plechtigheid, die zo’n uur zal duren, worden de traditionele soevganiot uitgedeeld. Een onderdeel van de feestelijkheden dat letterlijk door jong en oud gesmaakt wordt. Deze joodse lekkernij zijn een verrukkelijke soort oliebollen gevuld met jam.

Locatie: Stadsfeestzaal Antwerpen, iedereen is welkom.
Tijdstip: 16:20uur
Chanuka Chabad1 2013 (Copy)