Kris Peeters: “Ariel Sharon was een waar monument”

kris peeters plant boom (Copy)

De woordvoerder van Vlaams minister-president Kris Peeters liet weten dat er een rouwbrief werd opgesteld die aan de Israëlische ambassade werd overgemaakt naar aanleiding van het overlijden van de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon.

In deze brief betuigt de Vlaamse regering haar medeleven . Letterlijk luidt het:

“On behalf of the Government of Flanders and the Flemish people I wish to extend our sincerest condolences to the people of Israel on the death of Ariel Sharon. Ariel Sharon was a true landmark in Israeli politics. We wish you and your people strength and comfort at this difficult time.”

De Antwerse burgemeester en N-VA partijvoorzitter Bart De Wever liet in een reactie aan Joods Actueel weten: “het leven van Ariël  Sharon stond ten dienste van de veiligheid van de staat Israël. Hij was daarin zeker niet onbesproken, en heeft beslissingen genomen die tot vandaag de gemoederen beroeren”. Toch wijst De Wever erop dat men niet mag vergeten dat Sharon eveneens moedige beslissingen heeft genomen.

Advertentie

Ook minister Annemie Turtelboom (Open VLD)  wijst in haar reactie erop dat Sharon zijn leven volledig ten dienste heeft gesteld van Israël: “Eerst in het leger en nadien als politicus. Doorheen zijn carrière heeft hij een actieve rol gespeeld bij de belangrijke kantelmomenten van de Israëlische geschiedenis. Opmerkelijk is zijn beslissing als premier, om tegen zijn partij in, eenzijdig de terugtrekking uit de Gazastrook te bevelen in functie van het vredesproces” aldus Turtelboom die hoopt dat Sharons houding ook de huidige leiders zal inspireren om een vredesovereenkomst te realiseren.