Boycott Israël: Scarlett Johansson stopt samenwerking met Oxfam

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson heeft besloten haar functie als ambassadrice van Oxfam International na acht jaar samenwerking neer te leggen. Als reden heeft ze op: “de fundamenteel verschillende visie” op de boycott van Israël, zo liet een woordvoerder van het nieuwe uithangbord van de Israëlische firma Sodastream weten.

De actrice kwam bij Oxfam zwaar onder vuur te liggen omdat ze zich liet lenen tot publiciteit voor de Israëlische fabrikant van sodamachines, Sodastream.  Ze werd beschuldigd mee te werken aan de “Israëlische kolonisatie”. De favoriete actrice van onder meer Woody Allen, die al jaren een militant verdedigster van de mensenrechten is heeft in een column in de Huffington Post de beschuldigingen tegen het Israëlische merk weerlegd.

jsss“Niet alleen is Sodastream sterk geëngageerd inzake milieuvriendelijk produceren, maar ook slaan ze bruggen voor vrede tussen Israël en Palestina door het samenleven op de werkvloer waarbij gelijke lonen, voordelen en rechten worden gegarandeerd zonder onderscheid wat betreft de afkomst van de werknemers”, zo verzekerde ze.

In 2013 hebben de palestijnse arbeiders van Sodastream nog in een reportage voor een Amerikaanse zender brandhout gemaakt van alle anti-israëlische beschuldigingen die worden opgeworpen door de internationale boycottactie van de BDS-beweging.

(bron: le Monde Juif.info)