Delhaize formeel: “Van Ranst verspreidt foute informatie over Israëlische producten”

publiciteit van Delhaize in Joods Actueel van december 2014
Publiciteit van Delhaize in Joods Actueel van december 2014

In een gesprek met onze redactie ontkent warenhuisketen Delhaize formeel dat het gestopt is met de invoer van Israëlische producten. Eerder deze week liet viroloog Marc Van Ranst op zijn Facebookpagina uitschijnen dat dit wel het geval was.

Dr. Van Ranst contacteerde Delhaize om te weten waarom op de verpakking van Braziliaanse vijgen stond dat die uit Israël afkomstig waren. Het bedrijf antwoordde dat het inderdaad om een fout ging en excuseerde zich hiervoor.

De viroloog met een virulente afkeer van de Joodse staat, concludeerde hieruit foutief dat Delhaize Israëlische producten boycot. Hij postte op Facebook: “Deze meldingen kunnen wel degelijk een effect hebben, ook op de grote bedrijven.”

Maar Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, ontkent dit formeel en zegt dat deze informatie “niet correct is”.

We doen niet aan politiek en nemen geen standpunten in over buitenlandse conflicten. Ons bedrijfsconcept is en blijft dat we onze klanten willen bedienen en het is volume van het aanbod dat mee bepaalt waar we onze vijgen aankopen. Als er geen vijgen meer zijn in Israël, omdat het seizoen daar voorbij is, voeren we die in uit Brazilië.

Advertentie

Joods Actueel
In Joods Actueel van december heeft Delhaize trouwens een advertentie van een volledige pagina waarin het klanten informeert over de ruime keuze koosjere en Israëlische producten in de rekken.