Ari Lesser brengt rapnummer tegen eenzijdige behandeling van Israël

Rapper Ari Lesser is het in de verste verte niet eens met de boycotacties die gericht zijn tegen Israëlische bedrijven, universiteiten en artiesten die vaak bedreigd worden als ze voor hun Israëlische fans willen optreden. Hij heeft daarover een nieuw nummer geschreven waarbij hij zichzelf afvraagt waarom dezelfde acties nooit worden ondernomen tegen de tientallen schurkenstaten die duizenden vrouwen en kinderen vermoorden.

“Waarom Israël onder het vergrootglas houden, zo’n  klein land?” “En”, vervolgt de muzikant die zijn ongenoegen daarover uitzingt: “we zijn ook nog eens omgeven door 22 islamitische staten die bekend staan voor hun eindeloze folteringen en moordpartijen op hun eigen vrouwen en kinderen. Hoogtijd dus dat u zelf eens op onderzoek uitgaat en het echte Israël leert kennen”.

In Israël staat Lesser bekend voor zijn reggae-achtige rapnummers die hij maakt bij elke nieuw Joodse feest. De kern van zijn betoog op een fascinerend ritme luidt: 

Boycott Israel, if you think that’s just, But unless you have a double standard you must, also boycott the rest of the nations, With allegations of human rights violations. We’re not perfect but if you think we’re the worst, First take a look at the rest of the earth, don’t pick and choose to pick on the Jews, Pick up the paper and read the news.

In een commentaar op zijn YouTubeclip laat Ari ook nog weten dat je best niet op Wikipedia naar informatie zoekt. Daarmee verwijst hij naar de feitelijke situatie waarbij activisten van de zogenaamde ‘elektronische intifada’ er een dagtaak aan over houden om georganiseerd Wikipedia-pagina’s te voorzien van eenzijdige en vaak ook onjuiste informatie over Israël.