Wat heeft Japan met/tegen Anne Frank? [Radio 1]

nieuwe feiten

Wat krijgen we nu? In diverse Japanse bibliotheken zijn vorige week bladzijden gescheurd uit het Dagboek van Anne Frank. Maar liefst tweehonderd exemplaren werden zo beschadigd. En ook andere boeken over de holocaust moesten eraan geloven.

Rabbi Abraham Cooper van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles: “Ik weet uit mijn vele bezoeken aan Japan, dat Anne Frank wordt bestudeerd en vereerd door miljoenen Japanners. Alleen mensen die doordrongen zijn van onverdraagzaamheid en haat zouden Anne’s historische woorden van moed, hoop en liefde in het aanschijn van naderend onheil vernietigen. We roepen de Japanse autoriteiten op om er alles aan te doen om de daders van deze haatcampagne te identificeren en aan te pakken.

Nu ook al antisemitisme in Japan? Bestaat er een Joodse gemeenschap in Japan? Wat betekent Anne Frank voor Japanners?

BELUISTER HET FRAGMENT OP DE WEBSITE VAN NIEUWE FEITEN hier.