‘Last-minute’ politieke campagnes in Joods Antwerpen [fotoreportage]

DSC_0212

Met nog luttele uren te gaan voor de verkiezingen stijgt de verkiezingskoorts ook in Joods Antwerpen waar deze week verschillende politieke meetings werden georganiseerd.

Eerder in de week was er een informele bijeenkomst met enkele belangrijke Joodse vertegenwoordigers en een delegatie van de CD&V. Op donderdagavond hielden zowel de N-VA als Open VLD bijeenkomsten in de Sinjorenstad.

De “joodse vrienden van de N-VA” nodigden een 100-tal gasten uit in de koosjere chinees waar de Antwerpse N-VA boegbeelden Ludo Van Campenhout, André Gantman en Annick De Ridder hen toesprak.

Samuel Markowitz van Open VLD organiseerde op hetzelfde ogenblik een “meet-and-greet” met zijn partijgenoten Toby Fischler en Willem-Frederik Schiltz ook daar telden we een kleine honderd aanwezigen.

Socialisten

Advertentie

De Sp.a lijkt, alvast voor wat Joods Antwerpen betreft, totaal van de kaart verdwenen. Dat zal waarschijnlijk liggen aan de hostiele houding tegenover Israël en aan de recente wet op het collectief huisonderwijs die de chassidische privéscholen in de problemen brengt.

FOTOREPORTAGE