Hoofdredacteur Michael Freilich geeft lezing in Nederland (volg via live-stream)

Michael Freilich (foto: Kim De Molenaer)
Michael Freilich (foto: Kim De Molenaer)

In Nederland is het inmiddels echt een begrip: de “Israëlcursus van Christenen voor Israël” (CVI). Na drie succesvolle edities in de afgelopen jaren kwam er ook dit najaar op veler verzoek een vervolg. Op donderdag 23 oktober dienen zich honderden geïnteresseerden aan in het ‘Israël Centrum’ in Nijkerk waar onze hoofdredacteur Michael Freilich tijdens zijn lezing een inkijk geeft in het reilen en zeilen van de Joodse gemeenschap in ons land.

De verhoogde belangstelling volgt op de antisemitische terreuraanslag in het Joods Museum van België.

De Nederlandse organisatoren vragen zich af of de anti-Joodse terreur in België een incident of een teken aan de wand is. “Wie door de Joodse wijk van Antwerpen loopt waant zich voor even in Jeruzalem. Toch worden de uiterlijk vredige leefomstandigheden van Belgische Joden regelmatig verstoord door ernstige antisemitische voorvallen”, aldus Christenen voor Israël. Het cursusonderdeel is live te volgen via internet vanaf 19.30 uur op de youtubelink hieronder.