Karel Van Eetvelt: “geen plaats voor racisme en antisemitisme bij Unizo”

Eetvelt
Karel Van Eetvelt (foto: Unizo)

Naar aanleiding van de commotie rond Hassan Aarab, Unizo bestuurslid in Deurne, zegt Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, dat er binnen  de ondernemersorganisatie “geen plaats is voor racisme en antisemitisme”.

Vandaag stelt Aarab, de bakker uit Deurne, in Gazet Van Antwerpen dat hij zich destijds reeds voor zijn uitspraken op Facebook heeft verontschuldigd. Hij doet het voorval ook af als “een akkefietje”.

N-VA
André Gantman, N-VA fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, kan zijn ogen niet geloven als hij dit vandaag in de krant las. Hij verklaarde aan onze redactie: “Araab doet eerst de meest rabiate antisemitische uitspraak die ik de afgelopen jaren te horen kreeg en bestempelt dat nu als een kleinigheidje? Dat is er ver over, en hoe je het draait of keert op geen enkele manier goed te praten” aldus de politicus.

Justitie
“Ik behoor zelf ‘gelukkig’ nog tot een generatie die maar al te goed weet wat er tijdens WOII gebeurde” aldus Karel Van Eetvelt die het wel jammer vindt dat de uitspraken van Hassan Aarab op het bord van UNIZO terechtkomen.

“Dit geval hoort niet door een werkgeversorganisatie beslecht te worden maar door de geëigende instellingen zoals het Centrum Gelijke Kansen en door Justitie.

Advertentie

Bestuurder of niet?
Tot slot zegt Van Eetvelt dat Araab geen bestuurslid is van Unizo. Volgens bronnen bij de ondernemersorganisatie is de benoeming in aanvraag. Aarab verklaarde aan de pers, onder andere in Het Laatste Nieuws, dat hij wel reeds bestuurder is van de regionale afdeling.