CD&V lid uit de partij gezet na Hitler-opmerkingen

aarab

CD&V heeft Hassan Aarab duidelijk gemaakt dat zijn uitspraken op Facebook over Hitler (lees hier) onmogelijk door de beugel kunnen. De partij vroeg hem om zijn lidkaart ter beschikking te stellen of ze zou een dringende procedure opstarten om de man uit de partij te zetten.

Daarop gaf Aarab zijn partijkaart terug, deze werd door voorzitter Wouter Beke meteen ingetrokken. De franstalige koepel van Joodse verenigingen laat weten dat ze de gerechterlijke stappen tegen Aarab niet stopzet.

Volgens Gazet Van Antwerpen blijft Aarab nog altijd achter zijn bewoordingen staan maar is hij naar eigen zeggen geen antisemiet.
“Ik wenste eens goed aan de boom te schudden”, zei Aarab tegen de krant.

CCOJB

Advertentie

Het CoordinatieComité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) brengt in herinnering dat Aarab heeft aangezet tot haat en dat ze op geen enkel manier terugkomt op de gerechtelijke stappen die het heeft aangekondigd.

De organsiatie “verheugt zich wel over de beslissing van de CD&V om de auteur van de schandalige uitspraak uit haar rangen te verwijderen”, zoals gevraagd door het CCOJB.

“De democratie en de essentiele waarden van onze samenleving zijn in groot gevaar met dergelijke beledigingen aan het adres van de Belgische Joden”, aldus nog de organisatie.