Nieuwe film over zoektocht naar Nazi-kopstuk Adolf Eichmann

DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER,een immense strijd naar gerechtigdheid.

 Op 20 april komt DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER in de Belgische bioscopen, een film die op zeer gedegen manier het verhaal van de veelbewogen zoektocht van de Duitse procureur Fritz Bauer naar Nazi-kopstuk Adolf Eichmann in beeld brengt.

In 1957 ontvangt de Duitse procureur-generaal Fritz Bauer cruciaal bewijsmateriaal over de verblijfplaats van de SS-Obersturmbannführer Adolf Eichmann, verantwoordelijk voor de massale deportatie van de Joden, die naar verluidt ondergedoken is in Buenos Aires. Bauer, zelf Joods, probeert misdaden van het Derde Rijk voor de Duitse rechtbank te krijgen. Tot nu toe zonder succes, als gevolg van de Duitse vastberadenheid om haar sinistere verleden te onderdrukken. Vanwege zijn wantrouwen in het Duitse rechtssysteem, neemt Fritz Bauer contact op met de Israëlische geheime dienst Mossad.

DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER won onder meer de Publieksprijs op het Internationale Filmfestival van Locarno, een zeer prestigieuze onderscheiding. De laatste Duitse film die er deze eer te beurt viel was het Oscargelauwerde “Das Leben der Anderen”.

 

Advertentie

Voor meer informatie: http://www.cineart.be/nl/movie/der-staat-gegen-fritz-bauer.aspx