Parijse rechtbank herhaalt: “Yassar Arafat niet vermoord met polonium”

2_PDFsam_20160702-chuv-arafat-no-proofarafat

Mideast-Arafats-Deat_Horo-195x110
Het graf van Yasser Arafat

Het Parijse Hof van Beroep heeft afgelopen vrijdag opnieuw geweigerd om een zaak te openen in de kwestie van de dood van Palestijnse leider Yasser Arafat. Die overleed in november 2004 in een militair ziekenhuis in Parijs. De rechter oordeelde dat er geen bewijs was dat Arafat vergiftigd werd met radioactief polonium, zoals gemeld door de vrouw van Arafat. De precieze doodsoorzaak werd nooit meegedeeld.

“ll n’est pas démontré que M. Yasser Arafat ait été assassiné par empoisonnement au polonium 210, et il n’existe pas de preuve suffisante de l’intervention d’un tiers qui aurait pu attenter à (sa) vie… schrijven de drie rechters van het Hof van Beroep in hun vonnis.

Deskundigen maakten al eerder brandhout van het Zwitserse rapport dat het tegendeel beweerde. Joods Actueel was in 2013 de enige in ons land die de resultaten van een Belgische onderzoeker hierover publiceerde. Toen werd reeds aangetoond dat een poloniumvergiftiging niet tot de mogelijkheid behoorde. Lees hier.

UPDATE: De Zwitserse onderzoekers tappen nu snel uit een ander vaatje, en omschrijven hun onderzoeksmethode als de analyse van Bayes maar de cijfers ontbreken (!). Maar sinds de onterechte veroordeling voor moord van de Britse Sally Clark is geweten dat deze analyse in dit soort kwesties bijzonder ondeugdelijk is.

Advertentie

Belgische media waren wel de eersten om de zogenaamde “vergiftiging” van Arafat in groot te blokletteren. Ook nu, na de nieuwe uitspraak van het hof in Parijs, zet geen enkele krant of website hun foute insinuatie recht.

Persoonlijke verrijking

Arafat was het rolmodel voor vele Palestijnse leiders die zich persoonlijk verrijkten met het geld van hun volksgenoten. Zowel de CIA als de Mossad stelden dat Arafat meer dan vier miljard euro op persoonlijke bankrekeningen in het buitenland had staan. Ook zijn weduwe heeft miljoenen Palestijns geld op haar rekening laten overmaken. Zij ontvangt op dit ogenblik een Palestijns pensioen van 70.000 euro per maand. Ook Hamasleiders verblijven in peperdure hotels in Qatar en leiden er een luxueus bestaan, ver van de gewone Palestijnen, maar wel op hun kosten.