Eenzame Joodse stem veroordeelt Israël voor geweld

Emmanuel Stein veroordeelt in een opiniestuk in de krant De Morgen Israël voor het geweld in de Gazastrook. Stein zegt “geschokt” te zijn door het “aggressieve geweld” van Israël. Volgens hem draagt de Joodse staat een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Hij valt echter twee keer door de mand. Eerst, door de terreurbeweging Hamas die Gaza controleert op geen enkel ogenblik te bekritiseren en ten tweede, door te verkondigen dat Hamas niet achter de protesten zit.

Het opiniestuk van Stein kan u hier lezen.

Wie Gaza een klein beetje kent weet dat er niets gebeurt zonder toelating van het autoritaire regime. Hamas heeft ook bussen ingezet, de manifestaties gepromoot via TV en in toespraken opgeroepen om deel te nemen. Je moet maar eens een kijkje nemen op de Twitter account van de organisatie https://twitter.com/HamasInfoEn. De beweringen van Stein zijn dus zelf fake news en voor iedereen makkelijk te controleren.

Advertentie

Talrijke Joden?
Tot slot schrijft Stein dat in ons land “talrijke Joden” zijn mening volgen, een claim die hij niet kan hard maken aangezien meer dan 90% van de Joodse verenigingen hem niet steunen.

(G)een hart voor mensenrechten
Waar velen persoonlijk aanstoot aan nemen is wanneer Stein stelt dat hijzelf en de Joden die hem volgen “een hart voor mensenrechten” hebben en enorm bekommerd zijn om de situatie.

Michael Freilich van Joods Actueel:

Hiermee impliceert Stein dat wie een andere mening is toegedaan geen hart heeft voor mensenrechten heeft en die belediging vat ik persoonlijk op. Natuurlijk bekommeren wij ons om de arme Gazaan die geen schuld treft bij het conflict en natuurlijk willen wij graag een vreedzame oplossing. Maar voor ons is het duidelijk dat er dan een internationale militaire coalitie op de been gebracht moet worden om Hamas manu militari te verslaan en te verdrijven uit Gaza, net zoals gebeurd is met IS in Irak en Syrië. Pas dan zullen er toekomstperspectieven zijn.