Woordvoerder partij islam weigert te kijken naar vrouw tijdens TV debat

Op de Franstalige RTL vond vandaag een debat plaats over de lijn tussen geloof en politiek. Daarbij ook aanwezig de algemeen directeur van Joods Actueel, mevrouw Terry Davids, en Redouane Ahrouch, gemeenteraadslid in Anderlecht die bij de verkiezing opkomt voor de partij van de islam. Opmerkelijk, Ahrouch liet zich niet schminken omdat de make-up door een vrouw werd aangebracht, gaf geen hand aan vrouwen en ging zelfs zo ver om vrouwen geen blik te gunnen tijdens het gesprek.

Indien de video hierboven niet afspeelt, surft u via deze link rechtstreeks naar de site van RTL)

Volgens Daryai Safa (N-VA) is de sharia, waar Ahrouch zich op baseert, crimineel tegenover vrouwen en kinderen en moet zijn partij daarom verboden worden. Ze wees ook op het enorme verschil tussen de extremistische islam en het fundamentalisme in het jodendom waarbij de ene via Jihad wil bekeren en zijn wetten aan anderen opleggen en het andere pacifistisch en gesloten is.

Hulde aan de vrouw

Advertentie

Terry Davids van Joods Actueel wees op het feit dat ook Joodse-orthodoxe vrouwen de man geen hand schudden en op het respect dat Joodse vrouwen genieten van hun man, waarvoor ze de wekelijkse hymne van vrijdagavond, Ehset Chayil, aanhaalde. Een hulde aan de vrouw. Ook herhaalde ze dat de Joodse gemeenschap goede burgers willen zijn en geen polemiek wensen.

Geens

Ook minister Koen Geens (CD&V) was aanwezig bij RTL. (foutje in de ondertitel bij de aankondiging die hem opvoerde als Koe Geens heeft waarschijnlijk niets te maken met het eerder geopperd verschil tussen de ‘provincialen’ en ‘stedelijken’ in de partij).

Volgens Geens is het belangrijk om mensen te laten integreren zonder ze te verplichten om te assimileren. Maar hij wees wel naar het verschil tussen enerzijds de geldende omgangsvormen die door een politicus gevolgd moet worden en anderzijds respect voor geloof en religie, waarbij iedereen vrij is om die te beleven.

Uitnodiging

Redouane Ahrouch nodigde tot slot meneer Aron Berger nog uit om de partij van de Islam te vervoegen.