Peeters woordvoerster Miet Deckers verantwoordelijk voor Antwerps fiasco

Aron Berger maanden om de tuin geleid –

Het is de woordvoerster van Kris Peeters, Miet Deckers, die maandenlang de gesprekken voerde met Aron Berger en heel goed wist dat de man vasthield aan zijn religieuze principes om vrouwen geen hand te drukken. Desondanks liet ze hem verstaan dat dit geen bezwaar zou zijn en leidde ze daardoor niet enkel de man maar heel de partij om de tuin.

Toen het fiasco de pers haalde startte ze een beschadigingsoperatie tegen Joods Actueel die volgens haar het interview met Berger had “gefabriceerd” en onder één hoedje speelde met de N-VA om de Christendemocraten te beschadigen. Wij brengen daarom de geluidsfragmenten van ons interview naar buiten.

Wekenlang waren er contacten tussen Deckers en Berger. Vorige week gingen de twee nog een hele voormiddag op stap bij de verschillende Joodse instellingen die Peeters normaal gezien ging bezoeken waaronder de grote synagoge aan de Van den Nestlei.

Advertentie

ZONDEBOK

Toen Joods Actueel het interview bekend maakte met Aron Berger en meteen alle kranten haalde zei Deckers – die de hete adem in haar nek voelde – dat er helemaal geen interview was geweest met Joods Actueel.

Het ging zelfs zo ver dat in de foyer van de VRT-studio’s, voor de opnames van De Afspraak, Deckers tegen de aanwezigen zei “dat interview heeft nooit plaatsgevonden, die meneer (wijzend naar onze hoofdredacteur) heeft dat verzonnen”.

Dat spreken wij formeel tegen, er waren die dag wel twee gesprekken, eentje met hoofdredacteur Freilich en een ander met journalist Guido Joris dat werd opgenomen.

Beluister hier de uitspraken van Berger:

 

 

Advertentie

Het is duidelijk dat Deckers een zondebok zoekt voor haar miserabel falen. Via verschillende journalisten kregen wij ook melding dat Deckers die stelling propageerde en er in één adem aan toevoegde dat wij onder één hoedje speelden met de N-VA om de CD&V te kijk te zetten.

INTEGRITEIT

Beschuldigingen die onze journalistieke integriteit tot in het hart raken en waar wij niet licht over heengaan.

Als voorbeeld haalde ze een bezoek van Jambon aan naar Israël samen met Michael Freilich. Maar de waarheid is dat Freilich meeging met de persdelegatie en wij ook mensen meestuurden met bijvoorbeeld Yves Leterme van de CD&V naar Israël

Michael Freilich: “Schiet niet op de pers als wij je zwaktes bloot leggen. Erken je eigen fouten . Wij spelen niet onder één hoedje met een politieke partij en dat suggereren is pervers. Wij staan uiteraard kritisch tegenover wie de belangen van de Joodse gemeenschap onder druk zet en berichten positief als er initiatieven worden genomen die de Joden ten goede komen. Zo hekelden wij Ben Weyts voor zijn verbod op koosjer slachten en noemden wij het een ‘belangrijke mijlpaal’ wanneer CD&V voor het eerst een ultraorthodoxe jood op de lijst zette”.

LESSEN TREKKEN

Conclusie: Bij CD&V is Peeters beschadigd uit deze operatie gekomen, hij zou dringend moeten kijken of de mensen om hem heen wel de finesse hebben om een politiek delicate campagne te voeren.